21 января: экскурсия "Киев вегетарианский"

21 января: экскурсия "Киев вегетарианский"

Когда: 21 января, воскресенье, 14:30–17:15

Где: Площа Л.Толстого

Почем: 240 грн., школьники — 140 грн., дети дошкольного возраста — бесплатно.

Как попасть: оставить заявку на сайте организаторов

Описание экскурсии от организаторов:

“Смачна і корисна прогулянка Києвом для поціновувачів здорової їжі.

Останнім часом Київ захопила мода на вегетаріанство, що одразу ж позначилося й на кількості закладів із вегетаріанським меню. Кафе, ресторанчики, мереживі крамнички і навіть фастфуд-точки зі спеціальними стравами для тих, хто не вживає в їжу м'ясо, рибу або інші продукти «тваринного» походження – з’являються тепер як гриби після дощу... 

Та виявляється, ця мода для киян не нова! Мало хто знає, що ідеї беззабійного харчування почали поширюватися в Києві ще наприкінці ХІХ століття, а на початку ХХ в Києві було найчисельніше Товариство вегетаріанців в усій Російській Імперії! Тож, не дивно, що в місті були не тільки вегетаріанські крамниці та їдальні, а й майстерні та магазини вегетаріанського взуття і одягу. А поширенню вегетаріанської філософії сприяли поважні і широко відомі персони, які жили або іноді гостювали тут.

Дізнатися більше про вегетаріанські традиції і вподобання киян ви зможете під час нашої екскурсії. Маршрут пролягатиме історичним середмістям Києва. Зокрема, ми прогуляємося найбільш «вегетаріанською» вулицею, дізнаємося де знаходяться пам’ятні місця, пов’язані із відомими послідовниками здорового способу життя. Під склепіннями унікальної історичної пам’ятки початку ХХ століття і своєрідної продуктової Мекки Києва, посмакуємо вегетаріанським сетом і зігріємося трав’яним чаєм. Ну, а наприкінці прогулянки буде ще один смачний бонус – традиційні київські ласощі, відомі на весь світ, які також можна вважати справжнім веганським брендом нашого Києва.

П.С. Підходить для подорожі з дітьми)))) Приєднуйтесь!”