Коли потрібно вечеряти, щоб не гладшати

Коли потрібно вечеряти, щоб не гладшати

 

Чимало разів ми чули фразу: «Якщо хочете швидко схуднути, потрібно не їсти після шостої вечора». Це правда, але тільки у тому разі, якщо ви лягаєте спати о 21:00. Яка порція їжі є оптимальною для жінок, та чим шкідливі великі перерви між прийомами їжі - розповіла дієтолог Лора Філіппова в ефірі каналу 1+1.

1. Запам’ятайте найважливіше правило - вечеряти потрібно за 3-4 години до сну.

2. Вечеря повинна бути легкою, але ситною. Для жінок ідеальною порцією є 300-350 г. Придбайте кухонні ваги - це корисний і недорогий гаджет.

3. Не лягайте спати на голодний шлунок, адже вам буде важко заснути. Великі перерви між прийомами їжі спричиняють голод, і навряд чи ви будете втамовувати його легким салатом. Швидше за все ви захочете з’їсти щось калорійне та некорисне. 

 

Читай также: Что замедляет ваш метаболизм

Чим вечеряти

Яйця+овочі

Це може бути ніжний омлет із тушкованими овочами. Така вечеря буде здоровою і поживною.

Сир+сухофрукти

Домашній сир у поєднанні з улюбленими сухофруктами - ідеальний варіант для вечері. Це корисно та низькокалорійно!

Овочевий суп 

Читай также: Блюдо дня: французский луковый суп

Суп може декому здатися незвичним варіантом вечері. Однак він добре насичує, швидко засвоюється організмом та має невисоку калорійність. Важливо, щоб в основі супу був легкий овочевий або курячий бульйон, - зауважує дієтолог. 

Обирайте той варіант вечері, який вам найбільше до смаку. Головне, щоб вона вас добре насичувала і не викликала важкості у шлунку. Залишайтеся стрункими та здоровими!