На закарпатській равликовій фермі - перші врожаї: ікри

На закарпатській равликовій фермі - перші врожаї: ікри

Збір врожаю равликів відбувся 5 травня у селі Нижнє Селище Хустського району на Закарпатті. Цю новину на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив український туризмознавець Федір Шандор.

Читай также: Українські равлики у французьких делікатесах

Як годиться після гарної роботи, господарі ферми відсвяткували подію щедрим частуванням. Гостям запропонували скуштувати власне равликів нового врожаю, приготованих за місцевими рецептами з бринзою та лекваром.

А найголовніше - здивували першим в історії України та Закарпаття делікатесом - равликовою ікрою. Дегустацію равликів сорту Мюллер, вирощених на "Першій закарпатській равликовій фермі", а також равликової ікри гурмани назвали історичною подією. Делікатеси ж, кажуть, смачні та доступні.

Яка на смак ікра равликів

"Ікра равликів, яку іноді називають перлами Афродіти, — це вид ікри, що складається зі свіжих або оброблених яєць сухопутних равликів. Роздрібна вартість ікри равликів була у 2017 понад 150 євро за 50-грамову баночку", – розповів Федір Шандор.

За його словами, смак ікри схожий із запеченою спаржею або запеченими грибами. Відзначається тонкість смаку та наявність деревних нот з вираженим землистим ароматом. Так само відзначається схожість за смаковими якостями з чорною ікрою. До столу ікра равликів іноді подається як закуска до ігристих вин, іноді додається в супи.

Із равликів готують ніжний вершковий суп, шашлики, гратен, запікають та тушкують у томатному соусі.

Є бажання навідати равликів

Під час збору врожаю равликів також відбулося представлення нового туристичного продукту «екскурсія Равликова ферма». Тож якщо ви вже розмірковуєте, куди вирушати у подорож - майте ще один цікавий та смачний варіант на увазі. Ферма з вирощування равликів запрацювала рік тому, а розташована поруч із Селиською сироварнею.

В Україні равликів вирощують недавно, але на них вже сформувався попит і 10 фермерських господарств намагаються його задовольняти, ще й на експорт равликів постачати.