Борщ&вареники: як українськими стравами пригощають у Берліні

Борщ&вареники: як українськими стравами пригощають у Берліні

Українські вареники ручної роботи та борщ по-домашньому наразі складають основу меню, яке пропонують берлінцям українка Дарина Кравець та німець Марвін Майнке.

Вона - майбутній політолог і фахівець у царині медіа. Він - навчається на електротехнічному факультеті берлінського університету.

Він натхненно куховарить страви української кухні, вона - надихає та організовує процес.

Історія молодого підприємницького і міжнаціонального дуету почалася просто. Зустрілися двоє студентів у Берліні, потім він приїхав в Україну, знайомитися з її батьками.

Читай также: Украинский борщ: история и лучшие рецепты

І так вже йому сподобався борщ з яловичиною, яким хлопця пригощав батько його подруги, що Марвін вирішив навчитися куховарити так само. "В борщі є все, що потрібно організмові, а також він дуже смачний», – говорить хлопець. Марвін стверджує, що українські страви схожі на німецькі, це проста їжа, яка смакує.

У Берліні ніхто не пропонує українську їжу. Є італійські та азіатські страви: піца, карі. А суто української їжі - немає. Тому Марвін вирішив обов'язково познайомити співвітчизників з українськими стравами. А Дарина підтримала ідею, бо хоче, щоб люди більше дізналися про українську культуру та кухню, щоб з Україною пов’язували і щось приємне, приміром, наші страви.

Читай также: Все об украинских варениках

Марвін з Дариною більше року планували власний "малий бізнес", отримували ліцензію на право займатися такою діяльністю, адже правила щодо цього у Німеччині суворі, удосконалювали рецепти. Самостійно придбали устаткування для приготування борщу та вареників. І нарешті стали брати участь у популярних серед берлінців районних ярмарках харчових продуктів.

Щовихідних їхній стенд із назвою "Борщ та вареники" працює. Стравами берлінці ласують охоче. Відвідувачів пригощають борщем з органічних продуктів та варениками з м'ясом, з грибами, з картоплею та паприкою, з сиром та зеленню, з вишнями.

Читай также: Вперше за 100 років в Michelin Guid потрапила українська страва

Молоді підприємці зробили акцент на екологічності, тож у них ложки і виделки натуральні - з деревини, і навіть тарілки їстівні - випечені з вафельного тіста. Усі страви готують вручну. Тож щоб наліпити сотню-другу вареників, інколи просять про домогу берлінських українців.

Наразі Марвін та Дарина пишаються своєю справою і планують відкрити у Берліні ресторан української кухні. А які ще страви вони додадуть у меню - не розголошують.

За матеріалами РадіоСвобода.

Фото зі сторінки Borsch & Warenyki - раю домашнього борщу та вареників для всіх поціновувачів української кухні в Берліні.