Свіжа українська черешня є і у вересні!

Свіжа українська черешня є і у вересні!

Побачити на прилавках супермаркетів свіжу черешню у вересні - не дивина, адже ми вже звикли, що в Україну цілорічно імпортують фрукти з Туреччини та інших теплих країн. Та не постішайте проходити повз неї. Придивіться уважно, осіння свіжа черешня насправді може бути вирощеною в Україні! Навіть, якщо її ціна сягає понад 50 грн за кілограм.

Ягода наливалася і дозрівала у садах Запорізької області у червні, як це і має бути. Але зберігали її за особливих умов - у спеціальному комплексі зі збереження фруктів та овочів. Комплекс з потужністю зберігання продукції у 3,5 тисячі тонн вперше відкрив цього літа запорізький виробник плодово-ягідної продукції команія "Лана".

Як зберігають свіжу черешню аж до вересня?

Достиглу і зібрану ягоду фасують у спеціальні пакети та зберігають у холодильнику при температурі +2 градуси. Як розповідає представник компанії Наталія Степанянс, технологія не є українським ноу-хау, але у нас її дещо вдосконалили.

Читай также: Зимние заготовки по методу сушки

І тому черешня, яка вже лежить в холодильнику понад 45 днів, і досі має вигляд практично свіжезірваної. Іще кілька тижнів ягода може так зберігатися без втрати якості. Тож у вересні українська черешня цілком може гідно конкурувати на магазинних полицях із імпортною.

До речі, за словами пані Наталії, такий експеримент з черешнею провели вперше. У цьому році був великий урожай ягоди, тому виробники заклали її на зберігання, щоб не продавати за мізерну ціну.

Свіжу ягоду охоче закуповують супермаркети. А виробник зараз реалізує врожай невеликими партіями по 200-300 кг і править оптову ціну по 50 грн/кг.

Додамо, що подібний експеримент проведуть зі сливою, аби запропонувати її свіжою взимку.

Смакуйте свіжими українськими фруктами!

За матеріалами agroday.com.ua.