Гастро-рекорд: дерун вагою 180 кг приготували в Коростені

Гастро-рекорд: дерун вагою 180 кг приготували в Коростені

І це новий національний гастрономічний рекорд! Встановили його під час проведення 10-го міжнародного фестивалю дерунів у місті Коростень, що на Житомирщині.

Фудфест проходив у суботу 8 вересня і всі поціновувачі страв з картоплі мали можвість посмакувати дерунами із сметанним соусом, з пікантною грибною підливою, із шкварками та цибулею. Пригощали гостей дерунами з м'ясом, дерунами навиворіт у м'ясному кужусі, екзотичною дерун-піцею, кордон блю у дерунсвиті та ще багатьма іншими стравами з картоплі.

І звичайно ж, учасники фесту побачили величезний дерун на власні очі та пересвідчилися, що досягнення офіційно зафіксували представники «Книги рекордів України».

Довжина деруна склала 1,62 метри, ширина - 1,2 метри, а товщина - 8 см. 

Читай также: Трубочки из куриного филе, запеченные в драниках

Та найцікавіше, що цього року коростенці перевершили свій попередній рекорд з виготовлення деруна аж на 62 кілограми. Екс-дерун-рекордсмен важив 118 кг і був спечений ще на першому міжнародному фестивалі дерунів в Україні.

Під час другого фестивалю у Коростені урочисто відкрили пам'ятник деруну.

Зауважимо, що День деруна проводиться в Коростені щорічно в другу суботу вересня починаючи з 2008 року. Не встигли цьогоріч посмакувати українськими дерунами, плануйте поїздку на Житомирщину на наступний.

Або подивіться відео, як проходив фестиваль Дерунів-2018.

За матеріалами Уніан, 1+1 та офіційної сторінки міста Коростеня в ФБ.