Рекордний Медовик розпочне челендж #КупуйОрганічне в Україні

Рекордний Медовик розпочне челендж #КупуйОрганічне в Україні

В Україні виробляють понад 600 найменувань органічних продуктів - крупи, борошно, олії, овочі та фрукти, з яких можна приготувати будь-яку страву. Тож настав час масово переходити на органіку, - вирішили українські виробники і закликають всіх споживачів долучитися до тренду - купувати українські та органічні продукти.

Новий челендж #КупуйОрганічне#BuyOrganicInUA планують розпочати цієї осені українські аграрії у Харкові. А стартом челенджу стане приготування величезного і повністю органічного Медовика.

Планується, що святковий торт матиме вагу 110 кілограмів і створювати його будуть професійні кухарі зі світовим ім'ям.

Таким рекордом віздначать 5-річчя проекту "Агропорт Україна" на черговій міжнародній агропромисловій виставці та форумі з підтримки фермерства в Україні - AGROPORT Awards Kharkiv 2018. І це буде другий Національний кулінарний рекорд з використанням органічних продуктів.

Нагадаємо, що перший був зафіксований навесні у Львові. Тоді готували величезний казан органічної гречки з грибами та зеленню.

Цього разу чимало українських виробників захотіли долучитися до встановлення рекорду. Тож у кухарів був великий вибір продуктів.

Отже, готувати найбільший Медовик будуть з органічних інгредієнтів, вагу яких розрахували за рецептом: 

Читай также: Торт Медовик: традиционная сладость с царской легендой

  • Сметани потрібно буде – 40,3 кг. Її надає компанія "Органік Мілк".
  • Цукру знадобиться – 23,51 кг. Його поставить компанія "Ріттер Біо Агро".
  • Яєць курячих – 323 шт. Ще 5 жовтня компанія Дунайський аграрій відправила організаторам Агропорту 400 органічних яєць. Про всяк випадок.
  • Борошна треба – 13,68 кг. Привезе продукт компанія "Агроекологія".
  • Вершки – 10,1 кг поставить компанія "Етнопродукт".
  • Майже 6 кілограмів органічного меду привезуть представники компанії "Галекс Агро".
  • І звичайно, пляшку 5% оцту об'ємом 0,760 надасть компанія "Biologic.ua".

І лише два інгредієнти будуть не органічні: сода, якої знадобиться аж 0,532 кг, та ванільний цукор, якого за розрахунками треба 0,475 кг.

Готуватимуть найбільший медовик 11 жовтня з 18:00 до 21:00 години у ресторані-курорті "Дубровський" у Харкові. Рекордним тортом смакуватимуть всі учасники форуму.

І якщо вам зараз дуже-дуже захотілося смачнющого, нехай і не повністю органічного медовика, то пропонуємо спекти його вдома. У нас і рецепти є!

За матеріалами agroport.ua та сторінок організаторів заходу у Фейсбуку.