Корисні соуси FreshDressing – прощавай майонез!

Корисні соуси FreshDressing – прощавай майонез!

Food&Mood останнім часом розповідав вам про різні соуси – живі з перцю, італійські авторські, дуже сміливі і оригінальні. І все ж, кожне наше знайомство незвичайне, і Fresh Dressing – справжня зірочка на ринку українських соусів. Перш за все – завдяки своїй універсальності – вони стануть прекрасною заправкою не тільки до овочевих і фруктових салатів, але й чудово доповнять м'ясні, рибні, сирні чи гарячі страви. А ще – вони не містять  продуктів тваринного походження, а значить, підходять для вегетаріанців і веганів.

Такі соуси мають назву «дрессінги». Щоб зрозуміти, що таке дрессінг, варто задуматись, що таке взагалі салат? Все ніби просто, салат – це поєднання різноманітних інгредієнтів: овочі, зелень, риба, м'ясо, макарони, бобові, морепродукти, яйця, фрукти, рис… перелік можна продовжувати. Ключове слово тут «поєднання». Що ж поєднує такі різні продукти? Звичайно, соус – тобто салатна заправка. Дрессінг – це особлива заправка для салатів. Це окрема гілка, яка відходить від дерева соусів і несе в собі свіжість, натуральність і користь. Свіжість і натуральність – бо продукти термічно не обробляються, а користь – за рахунок корисних складових і своєї властивості поліпшення обміну речовин в організмі.

Особисто я про такі соуси дізналася вперше і була вражена їх оригінальним і насиченим  смаком. Було цікаво дізнатися про них якомога більше, і я дякую за знайдений для розмови час Світлані Фасовській – засновниці ТМ FreshDressing.

Світлано, розкажіть трішки про себе, будь ласка. Як з'явилася ідея робити салатні соуси?

Моя родина приділяє багато уваги здоровому способу життя, тож у нас на столі завжди є салати із свіжою зеленню, з овочами, з фруктами. Адже це обов’язкова складова правильного харчування. І мене завжди засмучував той факт, що в нашій країні «салат» все ще в більшості людей асоціюється з важкою і нездоровою стравою –  мішаниною непоєднуваних напівфабрикатів, заправлених магазинним майонезом. Це, насправді, те, що найбільше дивує іноземних гостей в українській кухні…  

Я часто буваю за кордоном, в Європі, й звісно порівнюю те, що бачу. В тому числі, і спосіб життя, і асортимент продуктів. Тож я звернула увагу і на те, що за кордоном набагато більше популярний здоровий спосіб життя, а зокрема вегетаріанство і веганство. Відповідно, там більший вибір продуктів для його підтримання. І особливо популярний такий продукт, як салатні дрессінги – це готові натуральні салатні заправки. В Україні ж на той час такого продукту не було взагалі як категорії.

Тому декілька років назад з’явилась ідея якось змінити цю ситуацію на краще – просувати споживання свіжих салатів та зробити так, щоб це корисне було смачним і швидким. Адже сучасному життю так бракує часу…

Які цілі ви ставили перед собою, починаючи виробництво? Які потреби мав задовольнити ще новий для українців товар?

Ми вирішили розробити продукт, який не лише буде здоровою альтернативою майонезу, але й  відповідатиме вимогам веганів і вегетаріанців.

Тож ми вирішили, що наші соуси мають вирішувати чотири основні завдання для наших покупців:

1) Примножувати здоров’я – наші соуси містять тільки натуральні інгредієнти рослинного походження і рекомендовані до використання із свіжою зеленню, овочами, горіхами та іншими корисними інгредієнтами.

2) Берегти час. Не у всіх є можливість витрачати на приготування їжі значну кількість часу. А з готовим соусом приготування салату може займати лише 5-10 хвилин!

3) Економити гроші. Не зважаючи на те, що якісний салатний соус не може бути дешевим, ми порахували, що щоб самостійно приготувати смачну салатну заправку з якісних компонентів, потрібно купити цілу батарею пляшок за досить значну суму.

4) І останнє – нам дуже хотілося, щоб ми стали прикладом того, що українським продуктом можна пишатися і щоб фраза made in Ukraine стала знаком високої якості!

Чим Fresh Dressing відрізняється від європейських аналогів і чи є конкуренти в Україні?

Як я вже казала раніше – саме європейські аналоги якісних салатних соусів надихнули мене на створення такого ж українського продукту. І зараз на полицях супермаркетів ви можете зустріти декілька дрессінгів широковідомих іноземних брендів, проте їх продукція має термін реалізації близько двох років, а це відразу ставить хрест на її натуральності. В Україні вже з’явились декілька креативних і класних брендів, що виготовляють смачні соуси, проте саме салатних дрессінгів хорошої якості більше немає.

Чи важко було розпочати власну справу? Хто став вашою підтримкою на початку шляху?

Я дуже вдячна своїй сім’ї, яка в мене повірила, підтримала на старті і продовжує підтримувати і допомагати й зараз. А також директору і власнику підприємства "Агропереробка" (ТМ Щедрик), Рудомській Ользі Юхимівні, яка повірила в наш продукт і підтримала молодого вітчизняного виробника.

А де виготовляються соуси Fresh Dressing? Це заводське виробництво?

Так, соуси виготовляються на заводі, на обладнанні, що має всі необхідні міжнародні сертифікати якості ISO.  Для нас дуже важлива стабільна якість виробництва, тому сам продукт виготовляється по ДСТУ.

Наш партнер-виробник – Виробничо-торгове підприємство "Агропереробка" (ТМ Щедрик). Для нас було дуже важливо співробітництво з відповідальним партнером з хорошою репутацією, який дотримується всіх необхідних стандартів ISO і виробляє дійсно якісний продукт. І ми раді, що знайшли все вище перелічене в ТМ «Щедрик».

Ви самі створювали рецептуру соусів чи залучали технологів?

Рецептуру для нас розробляли швейцарські шеф-кухарі. На жаль, на той час в Україні не знайшлось спеціалістів, які взялися б за цю справу. Адже для нас був важливий смак, натуральні інгредієнти, відсутність складових тваринного походження і, крім того, відповідність вимогам ДСТУ, а це – складне завдання. Проте ми з ним впорались.

Крім того, ми робили дослідження на вподобання нашої цільової аудиторії. Зібрали фокус-групу і провели опитування – учасники куштували різні соуси і обирали ті, які їм найбільше до смаку. Таким чином ми зупинились на чотирьох смаках, які були лідерами за результатами опитування.

Розкажіть нашим читачам більш детально про свій асортимент і склад соусів FreshDressing.

На даний момент ми пропонуємо чотири смаки:

Малина і базилік – з натуральним малиновим пюре, лаймовим соком, білим винним оцтом і базиліком;

Чорний кунжут – з соєвим соусом, рисовим оцтом, кунжутною олією і меленим чорним кунжутом – всього тут 14 інгредієнтів, тому цей соус має дуже насичений яскравий смак;

Лимон і гірчиця – класичне поєднання смаків натурального лимонного соку і оригінальної діжонської гірчиці, яку нам, до речі, привозять саме з Франції.

Імбир і кунжут з пастою тахіні, соєвим соусом, кунжутною олією і натуральним імбиром.

Найближчим часом ми плануємо презентувати два нових смаки. Які саме, це поки що секрет!

Скажу чесно – мені сподобалися всі смаки! А чи є у покупців фаворит? А у Вас?

Оскільки ми на старті вибрали найпопулярніші смаки, то вони всі користуються попитом. Не можна сказати, що якийсь соус улюблений – у всіх різні смаки та настрої, а також і сезонність впливає на вибір того чи іншого смаку. Мені подобаються всі чотири, інакше я би їх не виготовляла.

Одне з найулюбленіших смачних поєднань – руккола, сир фета, горішки, яблуко і соус Малина і базилік!

Які корисні і особливі властивості мають соуси Fresh Dressing?

Корисні властивості є у всіх інгредієнтів, що входять до складу наших соусів. Ну, наприклад, тахіні – це паста з кунжуту, яка є складовою соусу Імбир і кунжут, багата на цінні омега-3 і омега-6 жирні кислоти. Чорний кунжут, що входить до складу однойменного соусу, є найкориснішим з усіх видів кунжуту – це антиоксидант найвищого рівня, тому його споживання істотно сповільнює процес старіння. Натуральне малинове пюре, що в соусі Малина і базилік, також містить антиоксиданти, флавоноїди та вітаміни. Так можна продовжувати про кожен з компонентів…

У складі соусів немає хімії та консервантів. Як довго можуть зберігатися натуральні соуси?

Термін зберігання – 4 місяці у холодильнику, завдяки натуральним консервантам – це сіль, цукор, натуральний оцет. Ми, до речі, не використовуємо спиртовий оцет. У складі соусів лише білий винний, рисовий і яблучний оцет – виключно натуральні і корисні.

Як Ви обираєте постачальників?

Звичайно, якість складових – то перша запорука якості продукту, його смаку і користі, тож я дуже ретельно добираю постачальників. Наприклад, ми використовуємо натуральний концентрований лимонний сік з Греції – саме там він найкращої якості. Діжонська гірчиця у нас також оригінальна, з Діжону, Франція.

Це вражає!  А як вас знаходять покупці, чи тримаєте зв'язок з ними?

Ми активно приймаємо участь у заходах і фестивалях, які пропагують здоровий спосіб життя і вітчизняного виробника: Best Food Fest, Made in Ukraine, Всі Свої. Гастрономія.

І, звичайно, ми активно спілкуємося з нашими покупцями в Facebook та Instagram. Тут же викладаємо всі наші новини, розповідаємо цікаві факти про користь салатів і, власне, пропонуємо рецепти салатів, які ми рекомендуємо для наших соусів. На нашому сайті www.freshdressing.com.ua можна знайти каталог таких рецептів, де під кожен з соусів ви знайдете такий перелік.

Наші покупці – це люди, які слідкують за своїм здоров’ям і свідомо ставляться до свого харчування. Вони читають етикетки товарів і знають, що якість життя починається зсередини – з того, що ти споживаєш. Будь-то їжа, чи інформація. Також наші покупці живуть активним життям, тому знають ціну своєму часу і вміють ним належним чином розпоряджатися. Вони люблять яскраві смаки і їх нові поєднання. Вони гурмани і інтелектуали.

А де всі бажаючі можуть придбати соуси FreshDressing?

У нашому інтеренет-магазині: tm-fresh-dressing.prom.ua (безкоштовна доставка по Україні до найближчого відділення Нової Пошти, мінімальне замовлення – 2 пляшечки).

В інтернет-магазинах:

Iz sela

Organic product

Fermergreen

Україна:

– Мережа gastro&wine market WINETIME (по всій Україні).

Київ:

– Делікатес-маркет LeSilpo (Басейна, 6);

– Супермаркет Silpo вул. Полярна, 20д (ТЦ «ЭПІЦЕНТР»);

– Silpo в ТЦ SilverBreeze на Дніпровській набережній;

– Спеціалізований м’ясний магазин Мястория на Позняках (вул. Ахматової, 22);

– Магазин "Чесні продукти", Московська площа, (вул. Голосіївська, 13);

– Супермаркет «Рыбный Мир «Океания», с. Стоянка, вул. Киеївська, 10 (21-й км Житомирського шосе), у відділі Мясная точка;

– Магазин IzSela.ua - фермерські продукти, вул.Прорізна, 21 і вул. Вільямса, 5.

Одеса:

– Магазин ПанБатон, Одесса (пр-т Шевченка, 27).

Кіровоград:

– Фірмовий магазин «Ятрань» (вул. Шевченка, 34).

Львів:

– Магазин IzSela.ua (вул. Костомарова, 1-3).

Що побажаєте нашим читачам?

Цінуйте своє здоров’я і свій час, бо це основні складові, з яких ви будуєте своє життя.  Відкривайте для себе нові смаки і враження. Бережіть свою родину. Будьте здорові, активні і щасливі!