Mellifera. Кожному свій мед

Mellifera. Кожному свій мед

По своєму складу мед є унікальним: він містить вітаміни групи В, фолієву кислоту, залізо, йод, магній, кальцій – загалом, більше 300 різних речовин, бережно зібраних маленькими трудівницями бджілками, і які ідеально засвоюються людським організмом. ТМ «Mellifera. Кожному свій мед» пропонує корисні, поживні і дуже смачні медові суміші, у яких мед гармонійно доповнюється фруктами, горіхами та спеціями.

Сестри-засновниці Mellifera, Луцкова Надія та Катерина, подбали про те, щоб кожен знайшов у лінійці смаків десерт, який прийдеться йому до душі. Сьогодні про свою продукцію вони розповіли читачам Food&Mood.

Як правило, любов до бджільництва передається із покоління у покоління. Розкажіть, як це було у вас.

К.: У нашої сім’ї, по маминій лінії, впродовж багатьох поколінь була пасіка, в Кіровоградській області. Наш тато, за фахом інженер-будівельник, приєднався до дідуся і також закохався в бджільництво! Ця любов передалась і нам. Мед та інші «бджоло-продукти» завжди були в сім’ї. Ми використовували цей дар природи з ціллю профілактики та лікування, а також як ласощі! Нам важко прожити без солодкого, а мед – це така корисна альтернатива цукру.

Де саме знаходиться пасіка зараз та з яких трав бджілки збирають мед?

Н.: Кілька років тому сімейна пасіка переїхала до дядька в Одеську область. Бджілки збирають нектар та пилок з плодових дерев та кущів, липи, софори японської (дерево, що нагадує нашу акацію), гречки, ну і, звичайно, з багатьох інших медоносних квітів та дерев.  

А коли виникла думка робити медові суміші та як швидко вдалося почати реалізовувати задумане?

К.: Ми з сестрою довго думали про спільну справу. Хотілось створити щось таке, чим було б приємно займатись, щоб воно приносило користь та радість іншим. В якийсь момент ми зрозуміли, що у нас є можливість використати наші сімейні «зв’язки» для постачання якісного та смачного меду, «капітал» в плані знань про нього, а також нашу любов смачно готувати та поїсти. Ідея з’явилась на початку лютого 2017 року. Вже через місяць ми запустили нашу сторінку у фейсбуці з першими восьма товарами, а ще через місяць взяли участь у маркеті Всі.Свої.Гастрономія.

Ви обрали дуже красиву назву для торгової марки: «Mellifera. Кожному свій мед». Хто є її автором?

Н.: Дякую! Це результат спільних роздумів та пошуків.

Mellifera у перекладі з латині означає  медоносний, тобто той, хто приносить мед. Медоносні квіти дають бджолам нектар для виробництва меду, а ми несемо цей дар природи далі, популяризуючи його та збагачуючи смак іншими інгредієнтами.

А «Кожному свій мед» –  тому, що ми хочемо, щоб кожен знайшов свою медову суміш, в залежності від своїх смакових уподобань, а також стилю життя та потреби у тих чи інших вітамінах. Ми знаємо, що не всі люблять мед. Але ви не уявляєте, як округлюються очі тих, хто вперше пробує нашу суміш з кокосом. Це теж «райська насолода», тільки корисніше і без жодної краплі хімії. Кілька ложок меду відповідають добовій потребі людини в вітамінах і мікроелементах, більш того, мед є одним з небагатьох продуктів, які на 100% засвоюються організмом.

Я і звичайний мед люблю, але ваші медові суміші – це справжній десерт! Ви виготовляєте їх вдома? Хто вам допомагає?

К.: Так, суміші виготовляємо вдома, допомагає вся сім’я. Тато ділиться медом та допомагає з пошуком відбірних горіхів та сухофруктів для приготування сумішей. Також, він для нас – безцінне джерело інформації про мед та інші продукти бджільництва: нам ще вчитись та вчитись в цьому плані! Мама допомагає як безпосередньо у приготуванні сумішей, так і з їх упаковкою. І ще, звичайно, своїм оптимізмом, підтримкою та вірою в нас! Наші чоловіки оцінюють смак та вигляд усього, що ми робимо, і це допомагає нам безперервно удосконалюватись.

Хто є автором оригінальних медових смаків які ви пропонуєте?

Н.: Це, знову ж таки, результат спільного сімейного «мозкового штурму». Всі ідеї записувались, а потім тестувались на собі та друзях/колегах. Ідей вийшло дуже багато, але для початку вирішили зосередитись на тих, які нам здались найбільш вдалими.  

Які саме медові суміші ви пропонуєте?

К.: Поки що їх п’ять.

1) Вітамінна – суміш кураги, родзинок, горіхів, лимону та меду. Ця суміш для тих, кому потрібно швидко поповнити запаси енергії, а ще – згадати дитинство! Як виявилось при спілкуванні з нашими шанувальниками, багатьом з нас бабусі чи мами готувати такий вітамінний коктейль.

2) Кокос – суміш ніжного меду софори і м’якоті кокоса. Її витончений смак прекрасно втамовує бажання з’їсти чогось смачненького.

3) Ліщина – суміш малинового меду та подрібненого лісового горіха (фундука). Створена для справжніх ласунів. Її смак на рівні смаку відомої шоколадної пасти, але користь в рази більша!  

4) Імбир та лимон – суміш липового меду, лимону та соку імбиру. Багатий смак цієї суміші при додаванні до чаю підвищує імунітет і сприяє схудненню.  

5) Горіх – суміш малинового меду з волоським горіхом. Її насичений смак подобається усім, особливо чоловікам. Надасть сил та гарного настрою.

У яких напрямках плануєте розвивати власну справу?

Н.: Наш намір – продовжувати слідувати девізу «Кожному свій мед», пропонуючи ще більш широкий вибір смаків. Плануємо взяти участь у маркеті Всі.Свої.Гастрономія в кінці травня, де будуть представлені нові суміші. Не хочемо відкривати всі секрети зараз, тому підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook та слідкуйте за новинами.

Також, хочемо бути соціально-відповідальними підприємцями, а тому плануємо віддавати частину свого прибутку благодійному фонду «Молодь за мир».

Окрім медових сумішей ви також пропонуєте продукти бджільництва, які саме?

К.: Ми пропонуємо квітковий пилок, який є чудовим засобом для покращення імунітету, профілактики та лікування багатьох хвороб та має протиракові властивості. Також, у нашому асортименті є два типи меду: гречано-квітковий та липово-гречаний. Це теж свого роду суміші. Напевно, читачі знають, що чистого меду з однієї рослини не буває! Написано багато книг про лікувальні властивості меду. Ось вам цікавий факт – він навіть виводить алкоголь з організму. Не дарма слово «мед», що має єврейське коріння, означає «магічні чари».

Розкажіть читачам, яким чином можна замовити та де придбати вашу продукцію?

Н.: Її можна замовити через нашу сторінку у Facebook, або зв’язавшись з нами по телефону +38 095 629 02 60, чи melliferaua@gmail.com.

На сьогоднішній день нашу продукцію можна також спробувати та придбати в чотирьох магазинах міста Києва:

- Майдан/Льва Толстого/Театральна: в арт-сторі Podval на вул. Хрещатик, 46а;

- Контрактова Площа: в магазині Trio Art Store на вул. Сковороди, 5а;

- Петрівка: в торговій галереї Ашану, в магазині "Фітокомплекси та натуральна косметика" на пр. Бандери, 15;

- Позняки: в фітосалоні "White Mandarin" на вул. Ахматової, 14-а.

Дякую за цікаву розмову! Про що мрієте самі і що побажаєте нашим читачам?

К.: Мріємо працювати в задоволення, даруючи людям здоров’я та радість від споживання нашої продукції. А усім читачам бажаємо мати багато мрій, а також сили для їх реалізації. Пам’ятайте, що якщо день починається з посмішки та ложечки меду, світ навколо вас почне мінятись в кращу сторону.