Зернові міні-хлібці ЕКІ-НЕКІ – втамують голод з користю

Зернові міні-хлібці ЕКІ-НЕКІ – втамують голод з користю

Не знаєте чим перекусити і не зашкодити здоров’ю та фігурі? Яку альтернативу запропонувати замість жирних, солоних та перчених картопляних чіпсів дітям? Не хвилюйтеся, на українському ринку уже з’явилися фантастично смачні і корисні снеки для вас та вашої малечі – зернові міні-хлібці ЕКІ-НЕКІ. Співзасновниця компанії по їх виробництву, Ольга Мельник, особисто розповіла нам про своє дітище та стандарти виготовлення інноваційного продукту.

Що наштовхнуло вас на думку про створення здорових перекусів та як народилася оригінальна ідея міні-хлібців?

Я виховую сина 11-ти років, тому завжди переймаюсь складом та інгредієнтами, з яких готують магазинну їжу. Намагаюсь годувати сім’ю корисними для здоров’я домашніми стравами, прививати знання сину про шкідливість деяких продуктів, що дуже полюбляють діти, на кшталт, чіпси, солодка газована вода...

В колі моїх знайомих багато батьків, що мають подібні цінності. Якщо проаналізувати полички наших магазинів, для такого споживача знайдеться не такий великий вибір товарів. Тому, коли ми з партнерами обирали продукт для виробництва, ми орієнтувалися на продукт здорового харчування, який би був або новим продуктом для ринку, або імпортозамінником.

Чи легко було сумістити користь та смак? Як довго ви розробляли технологію приготування та експериментували?

При виборі рецептури ми вивчали імпортні аналоги, що позиціонують себе як здорове харчування. Відразу відкинули пропозиції про додавання синтетичних смакових добавок, які використовуються в інших снеках. Біля 6-ти місяців ми експериментували з підбором обладнання, складниками продукту, пошуком постачальників сировини.

Де знаходиться виробництво та як воно відрізняється від того, на якому роблять  шкідливі картопляні чіпси?

Наше виробництво розташовано в м.Сміла Черкаської області в орендованому приміщенні місцевого заводу продтоварів.  

За технологією виробництва наші хлібці, на відміну від картопляних чіпсів, не смажаться в олії. Ми застосовуємо метод «вибуху зерна» – під впливом тиску та температури зі зволоженої крупи формується хлібець. Потім в спеціальному барабані завершується приготування хлібців – вони зрошуються міксом соняшникової та оливкової олії, додається морська сіль та трави за рецептурою.

З яких інгредієнтів виготовляються Екі-Некі та як ви підходите до їх вибору?

Ми використовуємо прості натуральні інгредієнти. Насамперед, це крупи, що за природою не містять глютену: кукурудзяна, рисова, гречана. Також, це соняшникова та імпортна оливкова олія першого холодного віджиму, морська сіль та мікси сушених трав. Для декорованих кондитерською глазур'ю снеків використовуємо глазур, що не містить трансжирів.

На всі складові наші постачальники надають документи, що підтверджують якість продукту.

Скільки видів снеків ви пропонуєте зараз та чи варто чекати розширення асортименту?

Наш асортимент складається з 4-ьох видів хлібців: рисові та кукурудзяні з прованськими травами, мультизернові (кукурудзяно-рисово-гречані) з морською сіллю, та солодкі – кукурудзяні хлібці, декоровані кондитерською глазур'ю.

Нам цікаво експериментувати зі смаками та робити мікси з інших видів безглютенових круп, розглядаємо використання інших букетів спецій до солених хлібців. В найближчій перспективі ми плануємо доповнити асортимент солодкої групи снеків.

А який термін зберігання мають снеки та які для цього потрібні умови?

Термін придатності – 180 діб. Зберігати продукт потрібно при температурі до 25 градусів Цельсія в сухому приміщенні, при цьому пакет повинен бути щільно закритим, щоб хлібці не втратили хрумкості.  

Де можна придбати корисні снеки від Екі-Некі?

Компанія постійно розширює присутність на ринку. Наразі наш головний партнер – мережа маркетів «Еко-лавка» по всій Україні. Також, ми робимо поставки в магазини «WINETIME», мережі АЗС «КЛО», розпочинаємо роботу з «ТНК» та Novus. Ми отримуємо багато пропозицій про співпрацю і від інших магазинів, що спеціалізуються на товарах здорового харчування, ведемо перемовини з іншими всеукраїнськими мережами та спілкуємося з імпортерами.

Інформація про присутність на ринку постійно оновлюється на нашому сайті.

Про що мрієте самі та які сюрпризи готуєте для своїх шанувальників?

Ми мріємо про те, щоб бренд «ЕКІ-НЕКІ» був добре відомий, та щоб діти і їх батьки шукали нас на поличках супермаркетів по всій Україні.

Також у наших планах виготовлення сертифікованих органічних хлібців та отримання сертифіката продукту та виробництва «без глютену». Для цього нам потрібно докласти багато зусиль та енергії.  

Своїх  поціновувачів ми плануємо порадувати новими видами солодких хлібців. Вже зараз розробляємо рецептуру з додаванням імпортних натуральних ароматизаторів (карамель, ягідні смаки) що дозволені у виробництві органічних продуктів.

Дякую за розмову, що побажаєте нашим читачам?

Вам та читачам бажаю, щоб  на сторінках вашого видання з’являлося ще більше успішних українських бізнес-історій, в яких відповідальні виробники будували стратегію розвитку, в першу чергу, не на фінансових показниках, а на втіленні корисних, нових та цікавих ідей.