Українські гастро-відкриття сезону: вибір редакції

Українські гастро-відкриття сезону: вибір редакції

Поки ми проводжали літо та зустрічали осінь в Україні сталися три цікаві відкриття. І гурманам варто про них знати. Бо, де ж іще можна побачити багато крафтових сирів від українських сироварів, якщо не в сирній лавці? Де посеред Києва скуштувати свіжі устриці з Чорного моря, як не в морському ресторані? І хто ж краще пригощатиме закарпатською ароматною палиночкою, ніж це роблять на справжній палинчарні? Розповімо про все детальніше. 

Палинка у кращих традиціях Закарпаття 

Ароматними фруктовими дистилятами, які давно виробляють на Закарпатті, тепер пригощатимуть гостей та туристів офіційно. Легалізувати традицію виробництва фруктових дистилятів вирішив місцевий житель та член правління Асоціації виноробів Закарпаття Віктор Феєр.

Палинчарню побудували у селі Минай, що під Ужгородом, а фрукти для палиночки закуповують у місцевих фермерів.

Для гурманів на вибір пропонують 8 типів напоїв під торговою маркою «Палиночка»: сливовий, яблучний, черешневий, грушевий, айвовий, абрикосовий, виноградний і фруктовий (купаж з різних видів фруктових дистилятів). Міцність закарпатських дистилятів становить 45 та 52%.

Будете на Закарпатті - скуштуйте, та не зловживатйе.

Усі крафтові сири їдуть до української столиці

На початку вересня на Столичному ринку Києва відкрили магазин українських крафтових сирів - Лавка сирної феї. Він справді чарівний, тому що за скляною вітриною "живуть" різноманітні сири з усіх куточків України. Вони чекають на гурманів та дозрівають!

Сирна смакота знайдеться для кожного. У лавці є сири з коров'ячого, козячого, овечого та буйволиного молока із витримкою від 1 дня до 2 років.

Читай также: Де шукати українську моцарелу та буррату італійської якості

Найкращі сири для лавки відбирає сирна фея - сировар та фромаж'є Ольга Терницька. А кондитер Еліна Бойко спеціально до відкриття магазину створила лінійку ексклюзивних цукерок із українськими витриманими сирами. Делікатесні солодощі теж будуть продавати у лавці.

Смакувати морепродуктами можна і в Києві

Тепер поціновувачам морепродуктів можна замовити столик у новому демократичному ресторані Balcon Seafood Bar, і досхочу поласувати канадськими лобстерами, українськими устрицями, креветками в живому апельсині тощо. До речі, устриці вирощують на фермі в Україні.

До Ужгороду за новим тістечком "Сезон"

Валентин Штефаньо знову творить сезонну смакоту. Свіжий карпатський мед та крупні ягоди червоної закарпатської малини підказали кондитеру рецепт нового десерту. Авторське тістечко створене, наприкінці серпня, отримало назву "Сезон".

У складі кондитерського винахіду Валентина Штефаньо - 2018: мус з малини, малинове желе з медом та лимонним соком, мигдальний бісквіт з топленим маслом. І все це оздоблене свіжою закарпатською малиною, политою карпатським медом з сусальним золотом.

Є нагода запланувати подорож до Ужгорода і відвідати цукерню.