З'явились органічний цукор та штучний мед українського походження

З'явились органічний цукор та штучний мед українського походження

Цієї осені є одразу дві приємні новини: для любителів органіки та гурманів, схильних до харчової алергії. Українські сільгоспвиробники виростили органічний цукровий буряк, а вчені Одещини розробили рецептуру штучного меду. Чекаємо новинок у продажу.

Органічний цукор сертифікували в Україні вперше

До органічної малини, кукурудзи, капусти, картоплі, кабачків та інших овочів і фруктів тепер додалися ще й цукрові буряки. І саме з них цієї осені вперше виготовили органічний цукор. Сертифікат про присвоєння продукту логотипу у вигляді зеленого листочка виробники отримали 5 жовтня від представників сертифікаційного органу ТОВ «Органік стандарт».

Виростили органічний цукровий буряк на Рівненщині. За всіма стандартами це вперше в Україні зробила команда ТОВ «ДЕДДЕНС АГРО» та «РІТТЕР БІО АГРО». А на цукор буряк переробили на Гнідавському цукровому заводі. 

Читай также: Рекордний Медовик розпочне челендж #КупуйОрганічне в Україні

Якщо будете шукати органічний сертифікований цукор - звертайте увагу на виробника. 

В Одесі розробили та запатентували рецепт штучного меду

І не тільки мед! А ще й напій для вагітних і шоколадний сироп з мелісою. Над рецептурою продуктів працювали вчені одеської академії харчових технологій. Усі рецепти цікаві, а продукти - необхідні.

Робити штучний мед пропонують з цукру, лимонної кислоти і виноградного соку. У яких пропорціях змішувати, як власне і саму технологію тримають у секреті, а композицю інгредієнтів одразу запатентували.

Розробники продукту кажуть, що продукт, отриманий з використанням заявленої композиції, не містить натурального меду (на відміну від аналогів), прянощів, ароматизаторів. Він прозорий, без муті, має в'язку консистенцію, колір від світло-бурштинового до темно-бурштинового. Авторство продукту належить колективу співробітників факультету технології та товарознавства харчових продуктів і продовольчого бізнесу під керівництвом кандидата технічних наук Олександра Дроздова. 

Читай также: Как правильно выбрать мед

Рецепт шоколадного сиропу з яскраво вираженими антидепресивними властивостями розробила та запатентувала інша група вчених під керівництвом завкафедри технології ресторанного і оздоровчого харчування Любові Тележенко. До складу сиропу входить какао-порошок, цукор-пісок, вода і 40% -ий спиртовий екстракт меліси. Останній інгредієнт вводиться у вже готовий сироп.

Рецепт напою для вагітних на молочній основі запропонувала група кандидата технічних наук Надії Дзюби. Напій має чимало інгредієнтів у складі: тут і мед, і гідролізат колагену, і молоко, і кисломолочний сир, і насіння кунжуту, і грецькі горіхи, і псиліум (лузга насіння подорожника - такий собі детокс), і банан, і шпинат. Вчені кажуть, що напій містить всі необхідні для майбутньої мами та дитини вітаміни та мікроелементи, а також корисні бактерії, які покращують засвоювання їжі, нормалізують роботу шлунка та кишківника, поліпшують мікрофлору.

Коли ці корисні продукти з'являться у продажу поки невідомо. Сподіваємося, що українські споживачі зможуть скуштувати їх якнайшвидше.

За матеріалами dumskaya.net та agroreview.com.