Варення, соуси, копченості, сири та делікатеси з Гарбузового Раю

Варення, соуси, копченості, сири та делікатеси з Гарбузового Раю

В селі Мальованка Городоцького району Львівської області молода сім’я Ігоря та Соломії облаштували свій маленький Гарбузовий Рай. Потрапити до нього може кожен, спробувавши райські наїдки: Варення з глоду, Джем з калини з гарбузом і медом, Гранатовий джем, Чорнично-лавандове варення, "П'яна морелька",  М'ятний персик, Варення з абрикос з горішком, Бабусині яблука, "Ранкова насолода", Сироп акацієвий, варення "Сонячне", Полунично-гарбузовий джем, Йогурт з лавандового молока, Бейліз домашній, Масло з анчоусами та зеленню, Масло з копченим гострим перцем та паприкою, Масло з червоним вином та карамелізованою цибулею, Масло трояндове з кусочками цитрини, Джем з свинини "Весняний", "Галицьке песто", Соуси "Пазюньки квасно-гострі", Рамбарбаровий соус, Вуджений соус, Перепілка копчена, Язик копчений, Фета маринована в лляній або кукурудзяній олії та спеціях, Сирні кульки м'ятні, Сирки в шоколаді, Сало "Веcняне", Перець гострий копчений, Сливи мариновані, і цей перелік постійно збільшується!

Про свої незвичайні смаколики нам розповіла Соломія, співзасновниця невеличкої домашньої ферми З Гарбузового Раю.

Розкажіть про себе: якою філософією керувалися, коли сім’єю з міста переїхали до села?  

Стосовно філософії, тут все однозначно: просто в якийсь момент ми вирішили ризикнути і почали реалізовувати власні мрії! У нас проста філософія, і це не лише слова, це те, що рухало і рухає нами кожного дня.

В один момент ми просто почали робити те, що любимо, і щиро полюбили те, що робимо. Так почався наш шлях не лише з міста до села. Це не лише дорога з маленької однокімнатної квартири до власного будинку, чи від виробництва меду до Гарбузового раю. Це наш шлях від мрій до реальних результатів.

Як довго освоювалися та з чого почали свої кулінарні звершення?

На новому місці освоїлись швидко, адже ми прагнули жити в селі і наша мрія здійснилася. А от кулінарія – це як мистецтво, її не можна просто освоїти і все. Ми експериментуємо кожного разу, коли готуємо, відкриваємо і пробуємо щось нове.

Кулінарні звершення, зазвичай, починаються з натхнення, а надихає нас все, що навкруги! Ми кожного дня прокидались і бачили довкола себе просто нереальну кількість дерев, трав, ну і в цілому рослин, які колись люди використовували в їжу. Усвідомлення, того, що багато з «забутого» може принести насамперед користь і поклало початок нашим продуктам. Якщо по правді, ми просто вчились. Вивчали те, що було довкола і адаптували його до теперішніх потреб. Шукали старовинні рецепти і методом експериментів і проб давали їм нове життя! В результаті і виходило цікаве поєднання чогось старовинного і новітнього водночас.

Як виникла ідея готувати старовинні страви та де брали рецепти?

Ідея готувати старовинні страви у нас народилась там де і спосіб її реалізувати – в селі Мальованка. Рецепти брали зі старовинних книг. Розпитували в родині, та  пробували, пробували і ще раз пробували, щоб створювати щось унікальне і неповторне.

Ви все виготовляєте вдома вдвох?

Так, з самого початку ми були лише удвох. Починаючи від пошуку рецептів, і закінчуючи заготівлею сировини. А потім в сім’ї з’явились вимогливі дегустатори і прийшло усвідомлення того, що варто трішки розширювати горизонти. Зараз ми намагаємось заохочувати місцеве населення. Принаймні, у заготівлі сировини.

А сировина теж власна, з свого городу?

Якщо мова іде про постачальників, то власна. А якщо говорити про город, то це не єдине місце для збору урожаю! Варто від'їхати трохи далі, ніж 30 км від міста, кудись, де не сильно хороша дорога та інфраструктура. У місце, де немає розрекламованих місцин і сировина сама проситься щоб її зібрали.

У вас така назва цікава: «З гарбузового раю». Так полюбляєте гарбузи?

Пам'ятаєте казочку "Ходить гарбуз по городу...." ?

І ми пам'ятаємо! Правда, вона викликає асоціацію чогось родинного і могутнього? У нас родинна справа, родинні рецепти, натуральні продукти… Чи любимо ми гарбузи? Звичайно!

Чи саме тому назвали свій рай гарбузовим? Важко на це відповісти. У нас був розплідник з такою ж назвою, в честь першого успішного песика – Гарбузика, напевне, так і зародилась назва.

В цілому, судіть самі, просто це наш рай! Він справді великий і могутній, і тому ми готові ділитись "частинками " цього раю з кожним, хто цього забажає.

Розкажіть читачам як народжувався асортимент продукції, яку ви зараз пропонуєте.

У нас є варення, соуси, квіткові сиропи, різні мариновані овочі та сири короткої витримки. Плануємо в недалекому майбутньому виготовляти сири з трішки довшою витримкою. З останніх новинок: М'ятні та чебрецеві сирні кульки. Вони виготовляються на основі м'ятного та чебрецевого молока, мають цікавий смак та ніжну, однорідну текстуру.

Повний асортимент товарів можна шукати на наших сторінках у соціальних мережах Facebook та Instagram. Заходьте, у нас завжди цікаво, а саме головне – СМАЧНО!

Ви тримаєте корів, чи закупаєте молоко?

Закуповуємо молоко. Спочатку пробували співпрацювати з місцевим населенням, але з’явилась проблема в стабільності. Зараз співпрацюємо з невеличкою фермою, у них є контроль якості молока, усі сертифікати, і смачне молоко!

Як можна замовити та придбати ваші смаколики? Ви робите доставку?

У нас є сторінка у Facebook та Instagram, ми їздимо на ярмарки, від недавнього часу по суботах нас можна знайти у магазині Дідо у Львові. Ми робимо доставку до Львова та відправлення Новою Поштою по Україні.

Бажаю розвитку вашій сімейній справі! Якою бачите її років через п’ять?

Однозначно своя сироварня, можливо, навіть своє поголів’я корів чи овець. Хочемо залучати до нашої діяльності не тільки місцеве населення, але й туристів. Ну і не перестаємо мріяти про невеличкий сирний ресторанчик в рідному місті, де б подавали ексклюзивно смачний сир з келихом хорошого вина.

Що побажаєте нашим читачам?

Ми з власного досвіду можемо побажати кожному шукати нові враження! І мова не лише про їжу, відкривайте досі незвідані горизонти та ідіть ще не пройденими шляхами. Посміхайтеся і не забувайте про найважливіше: у цьому світі є безліч доріг, але лише одна веде до щастя – це шлях за власною мрією!