Creamia: ягоди, мед і два друга в костюмах хірурга

Creamia: ягоди, мед і два друга в костюмах хірурга

Хочете бути здоровими, молодими та гарними? Тоді включіть у свій раціон особливий десерт від Creamia – це справжня вітамінна бомба для організму з неперевершеним ягідним смаком, помноженим на унікальні хіміко-біологічні якості меду. І не бійтеся набрати вагу – кожна калорія піде лише на користь! Про свою продукцію нам розповіли Андрій та Вадим, засновники солодкої торгової марки.

Крем-мед надзвичайно популярний за кордоном, а для українців поки що цей продукт новий. Де ви вперше спробували крем-мед та коли вирішили почати виготовляти його самостійно?

Андрій: Насправді, значна частина іноземців, що куштували наш крем-мед на фестивалях, говорили що взагалі вперше чують про таке поєднання меду та ягід. Якщо вони і знайомі з крем-медом, то тільки в чистому вигляді. Моє знайомство з крем-медом відбулося у місті білих ночей у мого приятеля. Я побачив у нього маленькі кольорові баночки, але скуштувати схожий десерт мені довелося лише згодом, коли вибирав подарунок моїм друзям в Чорногорію.

Приблизно через пів року, під час брейншторму з моїм другом та нині співзасновником Creamia, Вадимом, ми загорілися ідеєю власної справи. Саме тоді я і згадав про ту цікаву штуку. Пам’ятаю, як ми хотіли почати з чогось меншого та простого, з рітейлу товарів для декору або колготок що не рвуться (згадую та сміюсь), та ідея саме власного виробництва нас надихала більш за все.

З чого починали та хто став для вас підтримкою на початку шляху?

Вадим: Як завжди, все починається з бажання. Спробувати щось подібне в Україні було складно, в магазинах ми нічого не знайшли. Ніхто навіть і не знав хто такий цей “крем-мед”. Тому нам довелося всю інформацію гуглити. Вивчали всі існуючі рецептури, а їх не мало. Шукали постачальників меду, вибирали які будуть перші смаки. Вирішували як і де буде краще виготовляти. Шукали обладнання для спеціального перемішування, декристалізатор, щоб мед був без перегріву. Шукали необхідні розміри баночок та прилад для їх вакуумування. Дезинфікуючі засоби, виробничий одяг та багато-багато іншого… Нам хотілось щоб все було ідеально.

Розкажу цікавий факт: виробнича уніформа у нас – спецодяг хірурга. Ми використовуємо медичні халати, маски, рукавички та шапочки. Так ми себе уявляли головними героями культового серіалу Breaking Bad! Але основною підтримкою стало те, що ми з Андрієм дуже схожі і обидва дивимося в одному напрямку. Ми реально бажаємо не робити, а творити!

Ви готуєте вдома чи вже маєте виробничі потужності?

Андрій: Цікавий момент. На наступний день після появи ідеї з крем-медом я спробував зробити його самостійно “нашвидкоруч”, за допомогою кухонного блендера. Хотів перевірити, що із цього вийде, але коли запахло горілою пластмасою, то зрозумів, що так діла не буде. Блендер був переможений, і рішення купити професійне обладнання було прийнято відразу ж. На даний момент продукцію ми виготовляємо дома у Вадима, як то кажуть, “кухонне виробництво”. До умов стерильності ми ставимося дуже серйозно, притримуємося максимальної чистоти. Виготовляємо продукцію на обладнанні для кремування меду, що в народі звуть “Кремовалка”. Вже найближчим часом плануємо переїхати в окреме приміщення.

Як з'явилися на світ незвичайні смаки, котрі входять до вашого асортименту?

Вадим: Абсолютно всі смаки ми вибрали без особливих труднощів, виходячи з власних побажань. Я з дитинства люблю обліпиху і малину, тож з цими смаками довго думати не довелося. А ще, я дуже хотів відтворити смак “баунті”, просто дуже полюбляю шоколад з кокосом, тим паче такого смаку точно немає у конкурентів. А Андрію хотілось спробувати крем-мед із шовковицею та ягодами годжі (так, це ті самі тібетські ягоди, від яких худнуть).

Наскільки складна технологія виготовлення медових сумішей?

Андрій: Найбільша складність у тому, щоб отримати саме правильну, однорідну, кремову консистенцію, яка не буде розшаровуватися і кристалізуватися. Ми з впевненістю можемо заявити, що бренд Creamia виготовляє перший в Україні справжній крем-мед. Ми цього досягли шляхом детального вивчення рецептури та дотримання всіх особливостей виробництва на кожному етапі.

Чи правда, що крем-мед не тільки смачніший, а й краще зберігає корисні якості продукту?

Вадим: Так як ми не нагріваємо мед понад 40°C, а ягоди використовуємо висушені (сублімовані), то всі корисні властивості як меду так і ягід зберігаються. Термін придатності нашого продукту – не менше 1 року від дати розливу. Смакові властивості просто дивовижні! Наш крем-мед надзвичайно ніжний, кристаликів меду зовсім не відчувається, він не “гірчить”, смак ягід яскраво виражений. Все це підтверджується позитивними відгуками наших покупців. Мені завжди подобається спостерігати їх реакцію приємного здивування при дегустації. Ще хочу додати важливу річ – ми не використовуємо ніякого цукру, барвників, ароматизаторів та екстрактів. Кожен може відчути шматочки ягід.

Який мед використовуєте для приготування своїх корисних десертів? Як контролюєте його якість?

Андрій: Ми використовуємо соняшниковий мед, саме він має необхідний нам ряд особливостей, а ще він надзвичайно корисний. Причому нам потрібен максимальний вміст соняшника. Купуємо мед та ягоди тільки у перевірених та сертифікованих постачальників, тому кожен шанувальник Creamia може бути впевненим у якості нашого продукту.

Чи плануєте якісь сюрпризи напередодні новорічних свят?

Андрій: До Нового Року ми готуємо два нових смаки, а також подарункові набори, тож ви можете порадувати важливих для вас людей унікальним, смачним та корисним подарунком!

Як можна замовити та придбати крем-мед від ТМ Creamia?

Вадим: Зараз ми приймаємо замовлення через соціальні мережі facebook та instagram і працюємо над подальшим розміщенням нашої продукції в магазинах. Зовсім скоро ми будемо представлені у фруктово-квітковій лавці Madame Orange у м. Вінниця (вул. Баженова, 23). Також ми можемо зустрітися з вами на різноманітних виставках та фестивалях, до кінця 2017 року це можна буде зробити тут: 23-24-го листопада ми приймаємо участь у виставці Ukrainian Food Expo (КиївЕкспоПлаза), 24-26-го листопада YogaExpo (Український Дім), 25-26-го листопада будемо представляти свою продукцію в м.Черкаси, в новому приміщенні "ЦЕХ", 9-10 грудня – Кураж-базар (на Арт-Заводі «Платформа»). Будемо раді зустрічі та почастуємо вас смачнючим і натуральним, справжнім крем-медом!

У яких напрямках плануєте розвивати власну справу?

Андрій: У найближчих планах це робота з внутрішнім ринком – нам потрібно познайомити всю Україну з таким дивовижним, смачним та корисним продуктом як крем-мед. А також представляти українське виробництво на міжнародній арені. Тому ми відкриті до нових пропозицій. І якщо ви бажаєте, щоб у вашому магазині, кав’ярні чи ресторані був справжній крем-мед з ягодми, то пишіть нам і ми домовимось!

Що побажаєте нашим читачам?

Creamia: Друзі! Нехай вас переповнює натхнення, любов до світу та щастя, а ми допоможемо додати кольорів та смаків у ваше життя! Дякуємо за інтерв’ю Food&Mood!