Корисні СМАКУЛІ без глютену та лактози від Сімейної Пекарні

Корисні СМАКУЛІ без глютену та лактози від Сімейної Пекарні

Якість має першочергове значення у багатьох речах, а особливо в їжі – адже «ми є те, що ми їмо». В рубриці UAMADE ми продовжуємо розповідати вам про людей, котрі ламають сучасні «пластикові» стандарти в продуктах харчування і створюють нове, корисне та якісне. Сьогоднішньою нашою гостею була Руслана Римарська, засновниця бренду СМАКУЛІ, керівник підприємства Сімейна пекарня “Будьмо здорові”.

Руслано, розкажіть про себе, та коли у вас з’явилася ідея заснувати домашню пекарню.

Я мама двох діточок, сина і доці. Коли діти почали підростати, зрозуміла, що не зважаючи на моє прагнення привити звички здорового харчування, діти все ж постійно вимагали солодкого. Розуміючи, що в сучасному світі мені не вдасться ізолювати їх від солодощів, прийшла ідея створити корисні солодощі для своїх дітей. Так ще у 2014 році і народилася ідея теперішніх СМАКУЛІВ. Далі були пошуки технологій та «упаковка» ідеї, і в грудні 2016-го року ми презентували наш продукт – печиво без глютену СМАКУЛІ від Сімейної пекарні «Будьмо здорові».

З чого починали та хто став вашою опорою?

Починали з пошуку технології, відвідування виставок. Так як ми мали досвід вже з хлібо-булочними виробами і власне облаштоване приміщення, то було простіше, бо мали нагоду запрошувати до себе технологів для створення та тестування рецептур, пробних випічок. Пощастило й в тому, що мої батьки якраз в цей час вийшли на пенсію, ми стали однією командою для запуску цього бізнесу. Я писала стратегії і плани для просування, мама Надія координувала виробництво, а батько – господарську частину та технічне забезпечення.

Хто автор рецептури корисних солодощів та хто були вашими першими дегустаторами?

Рецептури допомогла створити технолог Галина Росоловська, і ми їх довго відпрацьовували і вдосконалювали, поки створили те, що сьогодні пропонуємо нашим споживачам. І, власне, першими дегустаторами були мої діти та мої племінники. Після кожної пробної випічки ми привозили печиво додому і відбувалася «сліпа» дегустація: виставляли бали печиву, яке сподобалося найбільше, і яке найменше. Потім працювали з тим, що сподобалося найменше – вдосконалювали рецептуру, і знову на дегустацію малятам. Так і створили наші СМАКУЛІ.

Між іншим, назву також придумали діти, а точніше не придумали, а просто спочатку не правильно прочитали текст на етикетці писаними літерами: замість «Смакуй без глютену печиво» Яна (найменша з усіх), прочитала: «Смакулі без глютену. Печиво». А ще потім подруга так само прочитала і написала про це на своїй сторінці у ФБ: «А що означає СМАКУЛІ?». Ця назва викликала сильний інтерес і жваве обговорення, і ми вирішили, що це добрий знак! Тоді і народилась назва для всього печива, яке випікає наша пекарня – «СМАКУЛІ».

Чим ваше печиво відрізняється від магазинного?

Ну, ми насправді також продаємо печиво у магазинах, але дійсно значно відрізняємося від інших. По-перше, ми перший виробник в Україні печива без глютену, а тепер вже і без лактози. Ми виготовляємо нашу продукцію без консервантів. І все наше печиво має додаткові корисності: ми збагачуємо смакові та поживні властивості печива натуральними інгредієнтами, такими як грецькі горіхи, родзинки, сушена журавлина, ананасові цукати, шматочки шоколаду, кокосові пластівці.

Ми не використовуємо транс-жирів, у тому числі маргарин чи спред, та будь-яких інших інгредієнтів, котрі шкодять здоров'ю людини. Останнім часом я завжди дивлюся на етикетку та читаю, з чого виготовлений продукт, який купую. Це стало своєрідною професійною звичкою. Але, на жаль, серед товарів на полицях магазинів я не побачила жодного виду печива без маргарину. Це дуже сумно, оскільки мова йде про здоров'я наших дітей, і саме трас-жири та консерванти – це те, що нищить їхнє здоров'я.

Як обираєте продукти для випічки та чи легко знайти інгредієнти належної якості?

Всіх наших постачальників ми обирали дуже ретельно, зараз знаємо особисто кожну відповідальну особу від постачальника. Безглютенову суміш нам постачають з Німеччини. Я особисто відвідала підприємство, яке виготовляє безглютенову суміш (переробляє кукурудзу), і побачила на власні очі весь цикл: поля, де росте рослина, систему миття і сушіння кукурудзи, помолу, міксування з натуральними загусниками та пакування. Мене дуже вразили надвисокі стандарти якості та харчової безпеки на виробництві. Це надзвичайно важливо для людей, котрі мають алергію чи непереносимість глютену. І для мене, як насамперед, мами, і керівника підприємства, це надзвичайно вагомий аргумент.

Скільки видів печива ви зараз пропонуєте? Розкажіть про них детальніше.

Зараз у нашій лінійці 8 видів продуктів: 6 видів печива та 2 види кантучіні.

Печиво «Ванільне» – ніжне, з легким відтінком ванілі.

Печиво «Горіхове» – містить грецькі горіхи та родзинки.

Печиво «З цукатами» – містить ананасові цукати, родзинки та сушену журавлину.

Печиво «Кокосове» – з кокосовими пластівцями.

Печиво «Шоколадне» – з какао.

Печиво «Зі шматками шоколаду» – містить італійський шоколад.

Кантучіні – це солодкий сухарик в італійському стилі, ми пропонуємо його двох видів: з грецькими горіхами та сушеною журавлиною.

Головне, що наше печиво допомагає людям відчувати якість життя, смакуючи солодощі, і не дивлячись на будь-які харчові обмеження!

Де знаходиться Сімейна Пекарня «Будьмо здорові» та чи багато людей в ній працює?

Пекарня знаходиться неподалік м. Львова, у Городоцькому районі, с. Керниця. У виробництві задіяні 6 працівників, ще 3 працює у менеджменті. Ми намагаємося використовувати професійні послуги на умовах аутсорсингу, оскільки на сьогодні це значно ефективніше.  

Поділіться контактами – як замовити та де можна придбати вашу продукцію?

Нашу продукцію можна сьогодні придбати у мережевих магазинах Мегамаркет, Новус та Еколавка в м. Києві, м. Дніпрі, м. Харкові, м. Одесі, м. Маріуполі та, звичайно ж, у Львові. Також нещодавно ми відкрили можливість замовляти продукцію через Інтернет, для цього на нашому сайті є кнопка “замовити”. Насправді, це тимчасовий варіант, оскільки зараз ми працюємо над створенням інтернет-магазину, який плануємо запустити весною. Про актуальні новини дізнавайтесь на facebook.

Яких новинок варто чекати у майбутньому, які плани та мрії щодо розвитку своєї справи?

Оскільки наша головна місія – надати можливість споживати якісне солодке печиво абсолютно всім людям (навіть тим, у кого є певні харчові обмеження), то у майбутньому будемо продовжувати рух у цьому напрямку, розширюючи лінійку продукції. Уже у 2018 році ми плануємо запустити печиво без цукру з натуральним замінником.

Також надзвичайно приємно, що наша Сімейна Пекарня "Будьмо здорові" і Смакулі запрошена представляти Україну на фестивалі у Об'єднаних Арабських Еміратах Ukrainian Pavilion at Sheikh Zayed Heritage Festival 2017-2018. Завдяки українській громаді в ОАЕ FromUА Cultural Diplomacy in the UAE – Культурна дипломатія в ОАЕ Україна запрошена вперше представити свою культуру та товари на цьому фестивалі. Українську делегацію представлятимуть дизайнери, художники та виробники.

Що побажаєте нашим читачам?

Бажаю всім міцного здоров'я та задоволення від життя!