Корисні офісні снеки, рекомендовані дієтологами

Корисні офісні снеки, рекомендовані дієтологами

Коли у шлунку починає бурчати під час ранкової наради або коли застряг за столом без перерви в найближчий час, чим найкраще і найкорисніше, а головне – найшвидше перекусити? Нижче ви знайдете улюблені перекуси дієтологів протягом напруженого робочого дня.

Джоан Салге Блейк, автор книги про здорове харчування та доцент Бостонського університету зізнається, що мигдаль – її улюблений перекус, коли вона відчуває голод між прийомами їжі. В дослідженні, опублікованому в" Європейському журналі клінічного харчування " зазначається, що 1,5 унції мигдалю (близько 35 горіхів), що споживаються як перекус щодня протягом чотирьох тижнів, допомагають запобігти появі голоду між основними прийомами їжі, оскільки волокна, протеїни та здорові ненасичені жири в горіхах сприяють почуттю ситості.

Венді Стерлінг, співавтор багатьох книг з дієтології, полюбляє перекушувати йогуртовим парфе. Найкраще підходить грецький йогурт з гранолою та ягодами або будь-якими фруктами, що є в наявності. Такий перекус містить багато білку, кальцію, клітковини та антиоксидантів. До того ж, він смачний, дає відчуття ситості та достатню кількість енергії, аби повноцінно функціонувати протягом дня.

Анжел Планнелс, дієтолог та офіційний представник Академії Харчування та Дієтології США, радить перекушувати консервованим тунцем та п’ятьма-сімома крекерами з низьким вмістом солі. Нутріціолог запевняє, що така закуска має ідеальне поєднання вуглеводів, білків та жирів, що задовольняє розум і тіло, і допомагає стримувати жагу до солодкого.

Ще один дієтолог, Рейчел Лустгартен, також ділиться своїм улюбленим офісним снеком. Для неї – це чорниця та напівтвердий сир (наприклад – Babybel – легкий або зі смаком моцарелли). Така легка закуска ідеально підходить для роботи. Чорницю краще помити вдома та покласти у пластиковий контейнер, щоб вона не подавилася дорогою на роботу.

Чорниця містить багато волокон та має зволожуючий ефект, крім того, на 100 г ягід – всього 44 ккал. В той же час, сир додає кислого присмаку ягодам та забезпечує білком, який втамовує та контролює голод до наступного прийому їжі.

Ще одним вагомим фактом на користь чорниці є те, що її визнали «їжею для мозку», оскільки, як вже було зазначено, вона напакована антиоксидантами, що допомагає захистити мозок та шкіру.

Дослідження показали, що їжа, багата на чорницю, значно покращує навчальну здатність старіючих щурів. Саме тому багато професійних гравців у покер (Деніел Негреану, Райан Д'Анджело, Енні ЛеПейдж) та шахістів (Магнус Карлсен, Вішванатан Анан та ін.) обирають цю здорову закуску, часто змішану з сирими горіхами та насінням, які є відмінними джерелами омега- 3 жирних кислот та вітамінів А і Е. Всі ці компоненти відомі своїм позитивним впливом на мозок людини та допомагають підтримувати увагу та мислення на високому рівні. Отже, якщо у вас запланована важлива зустріч або доповідь на певний день, спробуйте цей підсилювач інтелекту.

Ще один зареєстрований дієтолог, Тамара Фройман, радить спробувати сухо обсмажений нут та арахісове масло. 2 жмені першого та 2 ложки останнього можна чередувати між собою протягом робочого дня. Ці надшвидкі варіанти перекусу ідеально впишуться в напружений графік. До того ж, вони добре насичують завдяки білку, волокнам та здоровим жирам. Крім того, їх можна спокійно залишити у своєму робочому столі та не перейматися, що вони зіпсуються.

Також нутріціологи рекомендують перекушувати овочами, наприклад свіжою морквою, болгарським перцем, редькою тощо. Ще одним відмінним джерелом протеїну, який задовольнить голод та стабілізує рівень цукру в крові – це зварені вкруту яйця. Але їх рекомендовано їсти на офісній кухні, якщо така є, адже запах може бути не до вподоби вашим співробітникам.

Отже, варіантів чимало, головне вибрати, який з корисних снеків вам подобається найбільше та почати (або продовжити) свій шлях до здорового харчування.